Știri

1.030 noi cazuri de infectări cu COVID-19 dintre care 70 în Prahova

Potrivit informării Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost depistate 1.030 noi cazuri de infectări cu COVID-19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
Până astăzi, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
Până astăzi, 2.101 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 21 – 22 iulie au fost înregistrate 27 decese (19 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, București și Ilfov.
Pe teritoriul României, 336 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 213 persoane se află în izolare instituționalizată.
În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 70 de noi cazuri de infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv dintre care 30 în Prahova. 
Numărul infectărilor cu coronavirus a depășit în această dimineață pragul de 15 milioane, la nivel mondial.
Un nou focar de COVID la Spitalul Județean Prahova
Secția de chirurgie 1 a fost închisă pentru că 17 cadre medicale, dintre care un medic, mai multe asistente și infirmiere și brancardieri au fost confirmați azi ca infectați cu noul coronavirus. În acste condiții, autoritățile prahovene au dispus dezinfecția tuturor spațiilor din Spitalul Județean, suspendarea internărilor și izolarea contacților direcți. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare