Invitat la emisiunea FAȚA ȘI REVERSUL, realizată de Florin Frățilă la Dada TV, Adrian Ioan Pițigoi, viceprimar al Câmpinei între anii 2016-2020, a făcut bilanțul realizărilor și eșecurilor administrației Moldoveanu la Câmpina după patru ani de mandat, între 2020 și 2024.
Politician cu experiență în administrația locală, Adrian Pițigoi nu participă din partea niciunei formațiuni politice la alegerile locale, însă a acceptat provocarea de a analiza mandatul actual al aleșilor locali din mai multe perspective, precum și contextul politic dificil în care aceștia și-au desfășurat activitatea. Acesta a evaluat, totodată, realizările și nerealizările primarului Alin Moldoveanu, fost independent, actualmente liberal și, nu în cele din urmă, propria activitate din perioada în care a fost viceprimar al localității.
În a doua parte a emisiunii, invitatul și-a exprimat punctul de vedere cu privire la cele opt candidaturi propuse electoratului de partidele politice pentru funcția de primar al Câmpinei, dar și opțiunile personale în ceea ce privește alegerile locale și europarlamentare ce vor avea loc pe 9 iunie.
Declarații pe scurt:
- În anul 2020, câmpinenii au votat o hologramă, o poveste. Au primit câte o carte acasă și unii dintre ei chiar nu au avut timp să meargă până la Poiana Câmpina și să vadă că acolo nu este Dubai. Dacă ne referim la locuința de acolo a domnului primar, care am văzut la televiziunile naționale că este un palat, 1:1 cu Muzeul Hasdeu, din punctul ăsta de vedere ar putea fi Dubai.
- Primarul Moldoveanu a reușit să spargă alianța USR – PNL – PMP în Consiliul Local luând la bucată de partea sa aleșii locali.
- Deblocarea fondurilor europene cu care se laudă primarul a fost posibilă doar pe fondul procesului câștigat de Primăria Câmpina cu statul. Fostul primar Tiseanu și-a asumat continuarea procesului. Câmpina a câștigat și a primit mulți bani înapoi. Așa că, orice primar ar fi venit după Tiseanu, putea debloca fondurile europene.
- Săptămâna trecută, primarul Moldoveanu a declarat public faptul că în Câmpina s-a anvelopat doar un bloc, 7ABC, pentru că, ce să vezi, nu a avut votul Consiliului Local la bugetul de anul ăsta, ca să acceseze voturi pentru anveloparea altor blocuri. Păi, domnule primar, aveți majoritatea în Consiliul Local de un an de zile. Nu mai mințiți câmpinenii! Adevărul este că ați descoperit acum, după patru ani, ieșind în campanie electorală, ce își doresc oamenii și v-ați gândit să dați vina pe consilierii PSD, PMP și PCC. Vreau să le spun foarte clar câmpinenilor: nu aveți anveloparea blocurilor pentru că nu a vrut domnul primar! Când existau fonduri deschide pentru astfel de proiecte, acum doi ani, dânsul avea alte priorități, cu pasajul subteran, în timp ce câmpinenii spuneau clar că nu doresc așa ceva.
- Nu se poate da autorizație de construcție pentru o lucrare publică așa cum este proiectul cu pasaj subteran dacă nu ai sursă de finanțare. Tot ce a făcut este doar pentru imagine, o cacealma. Votul din 9 iunie va spune adevărul, pentru că a sfidat foarte mulți cetățeni care sunt împotriva pasajului.
- La ora asta, când discutăm despre Câmpina, există doar două opțiuni de vot pentru funcția de primar, din punctul meu de vedere: doamna Nistor la PSD și Alin Moldoveanu la PNL. Ceilalți candidați sunt undeva după curbă și nu se văd. Eu o susțin pe Irina Nistor. Pentru Consiliul Local, prefer o formațiune politică locală, Partidul Câmpina Curată.
- În ceea ce privește candidații la președinția Consiliului Județean, eu îl prefer pe domnul Nanu, pentru că este un om serios. Îl cunosc personal, pentru că am colaborat cu dumnealui când era la Oficiul de Cadastru.
- La europarlamentare îl susțin pe dl Vlad Gheorghe, un om tânăr, de perspectivă, care a ales să candideze independent, fără sprijinul USR.
- Nici mie nu-mi place parcul reabilitat în timpul mandatului meu de viceprimar în centrul civic. Am avut multe probleme cu acel constructor. Dacă vreți, recunosc că este o nereușită de-a mea. Știu că cetățenii sunt nemulțumiți.
Teoria cu votul util, că ceilalți nu conteză, că dacă votezi pe altcineva e un vot pierdut, e cam păguboasă. Ar fi valabilă dacă vreunul dintre cei doi ar fi de doamne ferește. Dar cum reprezintă de facto același partid, nivelul potențial este similar.
Domnul Pțigoi nu s-a invățat minte. Acum patru ani, în campania electorală, sfătuia alegătorii pe stradă să nu voteze cu un anumit candidat care, chiar dacă vezi doamne este un om in regulă, nu are șanse, așa că de ce să strici votul pe el? Și a avut atât de mult succes încât este încă primar la Câmpina :-).
De fapt polarizarea candidaților principali va îndepărta la următoarele alegeri înscrierea în cursă a altora, poate mai valoroși. Păi dacă populația îi votează doar pe primii doi, despre care se crede că au șanse, de ce ai mai încerca? Ne fiind cu actualli pricipali candidați în pericolul să fie mai bine dar nici să fie mai rău, poate că fiecare ar trebui să voteze cu cel care îi inspiră cea mai mare încredere, urmându-și propria conștiință.
Poate ca e bine sa va recomandați mai înainte și să menționați exact relația profesională și personală cu Domnul Briciu,cel care a deținut un spațiu comercial cu chirie modică de la primărie concomitent cu exercitarea mandatului de consilier local.
După ce clarificați acest aspect intrăm și pe fond și deschidem și alte subiecte fierbinți cu mare drag și totală transparență!
Domnule Pitigoi,
Numele meu este scris foarte clar. Nu uitati de cratima si nu puneti punct dupa Alex. Daca prin recomandare intelegeti sa va spun o poveste despre mine, cine sunt si cu ce ocazie imi permit sa comentez la interviul dumneavoastra, raspunsul este simplu: Sunt un cetatean al Campinei si comentez in calitate de cetatean, in numele dreptului la libera exprimare pe care autorul interviului il asigura. Si nici doctorat nu am.
Se pare ca totusi cunoasteti ceva despre mine, avand in vedere clarificarea pe care o cereti. Domnul despre care vorbiti a fost colegul meu de serviciu foarte multi ani. Despre relatia personala, ar fi nepoliticos sa vorbesc public, oricum nu este nimic special. Totusi puteti trage cateva concluzii uitandu-va pe postarile mele de pe Facebook din timpul precedentei campanii electorale.
Cred ca ar trebui sa faceti un exercitiu de memorie sa va aduceti aminte ca ati fost viceprimar in Campina, Nu v-am auzit vreodata in timpul mandatului sa comentati cu privire la chiria modica a respectivului spatiu. Nu va inteleg aluzia dar puteti clarifica, avand in vedere ca ati fost parte, chiar si indirect, in respectivul contract de inchiriere.
Daca mai doriti si alte clarificari, am toata disponibilitatea sa vi le ofer.