BREAKING NEWSInterviuri

Performanțe remarcabile ale sportului câmpinean

Sportul de echipă la Câmpina, cel puțin la nivel de copii și juniori, face pași importanți în ultimii ani spre reafirmarea handbalului, a baschetului ori a fotbalului la nivel județean, dar mai ales în competițiile la nivel național.
Performele din acest an competițional 2022-2023 la nivel național sunt handbalul și baschetul, discipline sportive practic reinventate la Câmpina de doi antrenori dedicați – Dan Vasile și Liviu Dochia – care, în numai câțiva ani de la înființarea echipelor de fete pe care le pregătesc la Clubul Sportiv Câmpina, au reușit să ajungă în elita handbalului național, respectiv să promoveze jucătoare în echipa națională de baschet a României.
Invitați la emisiunea „Fața și Reversul” moderată de Florin Frățilă la Dada TV, eroii principali ai acestei povești remarcabile, Dan Vasile și Liviu Dochia, au răspuns întrebărilor legate de istoria recentă a handbalului și a baschetului în Câmpina, dar și în județul Prahova. Cei doi au explicat de ce au ales să antreneze fete, cum a început și unde a ajuns acest proiect sportiv construit de ei și de echipa administrativă a CS Câmpina de la zero, dar și cât de necesară este construirea unei săli dedicate sporturilor de echipă la Câmpina în vederea dezvoltării acestor discipline sportive.

Liviu Dochia, antrenor al echipei de baschet fete a CS Câmpina:

  • Timp de 16 ani am fost plecat din țară, am locuit în Anglia și când m-am întors am început colaborarea la CS Câmpina, alături de fosta mea elevă, Cristina Potgieter, preluând echipa de baschet fete a CS Câmpina.
  • Eu sunt un dinozaur din școala veche care insistă foarte mult pe tehnica individuală. Așa se explică și faptul că Paula și Carina au fost selecționate la lotul național.
  • Pot să promit clubului, părinților, copiilor că atâta timp cât o să fiu sănătos, continui cu această echipă până când vor fi senioare.
  • Condițiile de sală la noi, la Câmpina, sunt foarte dificile. N-am putut să jucăm niciun meci acasă din cauza faptului că nu avem o sală omologată. Despre noi doar se citește în presă, dar publicul câmpinean nu ne-a văzut niciodată jucând acasă!
  • Câmpina a dat mulți jucători baschetului românesc, atât la echipele mari de club, cât și la cele naționale: Mircea Chivulescu la Dinamo, Dan Moraru, Dan Moisescu, Dan Teodorescu, Dan Surugiu, chiar și eu, toți am jucat în divizia A o perioadă lungă de timp.

Dan Vasile, antrenor al echipei de handbal fete a CS Câmpina:

  • Locul 7 la nivel național, chiar dacă nu pare, este o performanță în handbalul feminin, având în vedere că în această competiție s-au înscris între 150 și 200 de echipe.
  • Cheia succesului nostru este munca, disciplina și seriozitatea. Fetele se antrenează și joacă cu foarte mare plăcere.
  • La secția de handbal avem o organizare ce ne permite să selecționăm permanent copii cu abilități. Sunt trei grupe de vârstă în acest moment.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare