Mihai Cucu se prezintă la alegerile din 9 iunie 2024 cu experiența acumulată sub lupa publică în ultimii patru ani, atât ca politician, cât și ca activist civic. Candidatul SOS România aduce o viziune diferită despre viitorul Municipiului Câmpina, bazată pe proiecte concrete care să schimbe trendul actual al scăderii demografice, al îmbătrânirii și sărăcirii populației municipiului nostru.
În anii 2020-2021, s-a remarcat în viata politică a Câmpinei în calitate de președinte al filialei Prahova a unui partid pe care l-a promovat în primul eșicher politic, la alegerile din 2020, în Parlamentul României.
La nivel local a fost singurul politician care s-a opus ferm dezafectării liniei de cale ferată Câmpina – Câmpinița – Telega, respectiv demolării podului de cale ferată care supratraversa DN1. Acest lucru se întampla în ianuarie 2021, când printr-un comunicat de presă, transmis și publicației noastre, a arătat că linia de cale ferată este necesară dezvoltării zonei Câmpina – Telega, putând asigura un acces rapid al călătorilor de la București, Aeroportul Otopeni și Ploiești, pe de o parte, respectiv dinspre Brașov și Sinaia, către Câmpina. La acel moment, PSD și actualul primar își arătau susținerea fără echivoc pentru scoaterea din uz a căii ferate și a podului, mai sus amintite, iar ceilalți actori politici au rămas „muți”.
Întrucât în noiembrie 2021 a fost îndepărtat, fără motiv și fără explicații, de la conducerea AUR Prahova, Mihai Cucu și-a continuat demersurile inițiate politic în anul 2020, devenind activist civic în cadrul asociației ploieștene „Suntem România”, căreia i-a sprijinit proiectele privind clasarea unor obiective importante în Lista Monumentelor Istorice (LMI) și din partea căreia a primit ajutor pentru reabilitarea Cinematografului Central din Câmpina. Astfel, în primăvara anului 2022, Mihai Cucu și Alex Stoian se adresează Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Câmpina cu propunerea unui parteneriat public – privat prin care Asociația „Suntem România” (condusă de Alex Stoian) să preia în administrare, cu scopul de a reabilita și repune în funcțiune Cinematograful Central, ca un centru cultural. La acest moment, se remarcă indiferența cu care întreaga administrație publică locală – primar și consiliu local – tratează dorința câmpinenilor de a avea un cinematograf funcțional.
Din punct de vedere profesional, Mihai Cucu a acumalat în calitate de jurist, o experienţă de aproximativ 20 de ani, atât în domeniul privat,, cât și în sistemul public, absolvent al Facultății de Drept, al unui Master în Dreptul Afacerilor, are numeroase cursuri absolvite, printre care și un curs de expert în accesare fonduri europene.
Mihai Cucu revine în anul 2024 în politică, pentru a transmite câmpinenilor un semnal SOS, prin care cere o schimbare a actualei clase politice, îndepărtată de nevoile cetățenilor.
Candidatul SOS România se remarcă printr-o atitudine asumată cerând votul câmpinenilor pentru o listă de proiecte ce se caracterizează prin pragmatism și patriotism local.
Astfel, în ceea ce privește parcările și nevoia de siguranţă a imobilelor la cutremur, Mihai Cucu propune o COMASARE a celor două subiecte, cerând tuturor celor responsabili să abordeze cu celeritate subiectul blocurilor cu risc seismic ridicat, în care locuiesc aproximativ 1.000 de câmpineni. În cazul unui seism de peste 6,5 grade Richter, posibilitatea unei tragedii colective este foarte mare. Este vorba despre oferirea definitivă a locuințelor de necesitate, din zona Kaufland, către proprietarii apartamentelor din blocurile cu bulină roșie, de pe str. Mihai Eminescu, construite în anii 60, urmând ca acestea să fie demolate și în locul lor să fie construită o parcare supraetajată care să preia tot necesarul zonei, astfel că banda 1 de circulatie a Bulevardului Carol I, din zona Hotelului Muntenia până la „Casa cărții” să nu mai fie folosită pentru oprire și staționare.
Mihai Cucu și echipa sa de consilieri SOS Câmpina doresc să dea un suflu nou orașului și să reclădească sufletul urbei de odinioară fiind preocupați pe de o parte de dezvoltarea infrastructurii, de realizarea de proiecte culturale, și nu în cele din urmă, de relansarea economică. Sunt foarte multe proiecte, care pun în practică o viziune aparte, unde familiile, copiii, bunicii să aibă parte de un echilibru social, de timp profesional, cu familia, cu prietenii, precum și de mijloace de transport în comun moderne și ecologice.
Din acest municipiu, în care bucuria vieții trebuie să se regăsească de la prichindei până la străbunici, nu poate să lipsească Cinematograful Central, care trebuie reabilitat și repus în funcțiune pe aceeași locație unde este acum, dar și redenumit cu numele unei tinere actrițe de film, care își are originile în localitatea noastră.
În afara celor menționate mai sus, lista celor mai importante proiecte ale candidatului SOS România este următoarea:
- Construirea Centurii de Est a localităţii pentru a se evita traficul prin interiorul localităţii pentru cei care au ca destinaţie comunele, Telega, Brebu, Sotrile, Valea Doftanei etc.
- Achiziționarea de autobuze şcolare pentru copiii din cartierele cu case (Câmpiniţa, Muscel, Voila, Broaşte, Păcuri, Slobozia etc)
- Achiziţia şi montarea de sisteme de supraveghere video, respectiv iluminat public în dreptul şcolilor, grădiniţelor, parcurilor de joacă şi agrement pentru copii.
- Realizarea unui pod rutier între comuna Băneşti şi Câmpina în continuarea Bulevardului Nicolae Bălcescu.
- Îmbunătățirea tramei stradale prin redeschiderea unor căi de acces precum aleea din zona Hotelului Muntenia, care face legătura cu strada Griviţei, strada Castanilor către Liceul Forestier, dar și un acces pietonal în continuarea străzii Ardealului, către Bulevardul Culturii, prin curtea „Institutului”.
- Reabilitarea și redeschiderea ștrandului de la Casa Tineretului;
- Reabilitarea clădirii fostului cămin al Liceului Petrol;
- Solicitarea către MAI a retrocedării Parcului Dr. Constantin I. Istrati, care a fost donat oraşului şi naţionalizat de comunişti sau cedarea administraţiei locale a terenurilor şi construcţiilor aferente unităţii de jandarmi de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.
- Parcări etajate unde se va achita taxă anuală de parcare pentru rezidenţi şi taxă cu ora pentru nerezidenţi.
- Oferirea de terenuri gratuite pentru construcţia de locuinţe în cartiere unde sistematizarea este deja efectuată, fiind puse la dispoziţia beneficiarilor (opţional) planuri complete pentru noile construcţii (cu titlu gratuit).
Mihai Cucu promovează un proiect de „renaștere economică” prin care companiile IT și de consultanță (corporatiștii din Pipera) să fie atrase pentru a se reloca în Câmpina, unde există multe clădiri abandonate care pot fi închiriate sau cumpărate la prețuri avantajoase, Câmpina fiind în același timp un oraș atractiv pentru tinerii căsătoriți și nu numai.
De asemenea, Mihai Cucu crede că problema de mediu a batalelor trebuie rezolvată prin înfiinţarea unui institut de cercetare public, care să găsească soluţii de regenerare a spaţiilor afectate cu deșeuri petroliere.
Urmăriți în continuare interviul acordat de Mihai Cucu publicației noastre, în cadrul căreia candidatul SOS România pentru funcția de primar al Câmpinei a explicat, între multe altele, de ce este de acord cu realizarea proiectului ce include un pasaj subteran și ce schimbări sunt necesare în Câmpina, orașul pentru reconstrucția căruia tatăl său, maistrul constructor Gheorghe Cucu, a muncit foarte mult în anii 80.
(P) Răspunderea pentru informațiile publicate în acest material revine d-lui Mihai Cucu.
Poate câștigă acest domn că între Moldoveanu și Nistor (a se citi Anastasescu) nu e nici o diferență.