BREAKING NEWSInterviuri

Ce a mai rămas din PMP-ul de altădată

Luptele interne din ultimii ani în Partidul Mișcarea Populară au ajuns până acolo încât formațiunea politică înființată de fostul președinte Traian Băsescu a dispărut din opțiunea de vot a românilor în cele mai recente sondaje de opinie realizate la începutul lui 2024.
Confruntarea dintre cele două grupări care vor să conducă partidul, constituite pe de o parte din susținătorii președintelui în exercițiu al PMP, Cristian Diaconescu și, de cealaltă parte, din susținătorii europarlamentarului Eugen Tomac, pare să fi fost tranșată în justișție, însă fără folos, din moment ce în spațiul public cele două tabere își dispută puterea în PMP continuând războiul declarațiilor și arătându-și intenția de a face parte din alianțe politico-electorale diferite.
Ce a mai rămas din PMP-ul de altădată și ce șanse sunt ca acest partid de dreapta să mai existe după anul electoral 2024 aflăm de la Adrian Pițigoi, președintele interimar al PMP Prahova și totodată secretar general adjunct al partidului la nivel național, care a oferit multe răspunsuri interesante pe această temă, dar și pe altele, în cadrul emisiunii FAȚA ȘI REVERSUL moderată de Florin Frățilă la Dada TV Ploiești.

Declarații pe scurt:

  • D-l Tomac și susținătorii săi sunt niște separatiști în PMP.
  • PMP nu va merge în alianță nici cu USR, nici cu Forța Dreptei. Cei care folosesc sigla partidului – și mă refer la această grupare condusă de europarlamentarul Eugen Tomac – sunt pe persoană fizică.
  • Cea mai bună soluție pentru dreapta românească este o unificare în jurul PNL.
  • La sfârșitul anului 2023, o grămadă de lucrări publice în Câmpina nu au fost finalizate la termen, ceea ce înseamnă că nu vor veni toți banii europeni programați. Legislația spune clar că lucrările neterminate vor fi susținute de la bugetul local.
  • Bugetul public al Câmpinei pentru anul 2024 nu urmărește interesul cetățeanului.
  • M-am retras din Consiliul Local în anul 2020 și s-a dovedit că am avut dreptate. Nu se poate face administrație lângă primarul Moldoveanu.
  • Personal, nu am nimic cu dl Moldoveanu. Dacă lucrurile se vor duce către o colaborare oficială între PMP și PNL, care va ajunge, bineînțeles, și la Câmpina, eu am maturitatea politică să regăsesc lucrurile care ne apropie.
  • Sunt convins că nimeni nu strică o înțelegere politică la nivel național pentru niște mofturi provinciale de la Câmpina.
  • Nu voi candida pentru funcția de primar al Câmpinei, dar voi deschide din partea PMP lista Consiliului Local.
  • Mi se pare ciudat că AUR Câmpina nu are deja un candidat pentru funcția de primar. Deocamdată sunt tăcuți. Șrim foarte bine că există o istorie între dl Anghel și dl Alin Moldoveanu. Ne putem gândi la o simbioză.

Urmăriți în continuare înregistrarea emisiunii găzduite de Dada TV:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare