BREAKING NEWSȘtiri

Sala de spectacole a Casei de Cultură „Geo Bogza” va fi complet renovată, dar capacitatea sa va fi redusă la jumătate

Primăria Câmpina a lansat procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică pentru lucrări de modernizare și renovare a sălii de spectacole din cadrul Casei de Cultură „Geo Bogza”. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 1.543.392 lei fără TVA (aproximativ 370.000 de euro), fondurile provenind de la bugetul local, iar durata de execuție este preconizată la 4 luni.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitație este 19 iulie 2022.
Documentația pentru modernizarea și renovarea sălii de spectacole, care a fost acum revizuită și actualizată, a fost realizată în anul 2017 sub administrația Tiseanu.
În anexa la HCL nr. 30/ 28 februarie 2022 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea lucrărilor se specifică faptul că sala de spectacole prezintă “degradări interioare vizibile la nivelul finisajelor pereților, tavanelor și pardoselilor, corpurilor de iluminat si al mobilierului”.

Potrivit anunțului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achizitii Publice, este propusă realizarea următoarelor tipuri principale de lucrări:
– Modificarea gradenelor de la parter, marindu-se latimea acestora de la 95 cm la 110 cm si cu o inaltime finala de 8 cm;
– Modificarea gradenelor de la etaj (balcon), marindu-se latimea acestora de la 95 cm la 110 cm si cu o inaltime finala de 30 cm;
– Repozitionarea mobilierului dupa o noua configuratie cu posibilitatea alocarii unor locuri persoanelor cu dizabilitati;
– Lucrari de reparatii si tapitare a peretilor salii de spectacole;
– Refacerea zugravelilor la pereti si tavan;
– inlocuirea scaunelor existente in sala;
– inlocuirea mochetei existente;
– inlocuirea dusumelei scenei si a panourilor demontabile de la fosa;
– inlocuirea cortinei scenei;
– Suplimentarea corpurilor de iluminat in sala;
– Refacerea capitonajului la usi;
– Injectarea fisurilor din peretii de zidarie cu mortar pe baza de ciment;
– Repararea degradarilor cauzate de infiltratii prin refacerea fmisajelor – glet, zugraveala, tencuiala dupa caz;
– Se vor proteja antimicrobian si impotriva insectelor esafodajul de lemn care sustine planseul de beton de peste sala principala. În masura in care se va putea, se vor inlocui sau dubla elementele degradate ale esafodajului.
Potrivit documentației realizate de SYSTEGRA ENGENEERING SRL, capacitatea întregii săli va fi mult redusă, astfel că din 580 de locuri la parter vor rămâne 198 dintre care 188 locuri fixe și 10 locuri pentru fotolii rulante destinate persoanelor cu dizabilități, iar la balcon, din 197 de locuri vor rămâne 148.
„Pentru parterul salii este prevazut un numar total de 14 gradene care vor acomoda initial 191 locuri fixe si 8 locuri pentru persoanele cu handicap: 4 randuri cu 17 scaune fixe, 1 rand cu 17 scaune fixe asezate continuu, 6 randuri cu 16 scaune fixe, 1 rand cu 10 scaune fixe si 1 rand cu 8 locuri pentru persoanele cu handicap. Ulterior, in cadrul avizarii din punct de vedere al securitatii la incendiu, necesara pentru reabilitarea intregului imobil, se va suplimenta numarul de locuri, prin echiparea gradenelor cu scaune fixe” – se mai arată în documentația anexă la HCL nr. 30/ 28 februarie 2022.

Amenajarea de locuri pentru persoanele cu dizabilități și creșterea gradului de confort pentru spectatori se impuneau și sunt mai mult decât binevenite, regretabil este că aceste avantaje vin la pachet cu o reducere a capacității sălii de spectacole cu mai bine de 50%. De acum înainte, a spune că sala a fost neîncăpătoare nu va mai reprezenta, din păcate, doar indicatorul unei reprezentanții de succes! O sală de spectacole mai spațioasă va fi cea de la Casa Tineretului, care are 560 de locuri.

2 Comentarii  

  1. Din 580 de locuri la parter vor ramane 198?! Ceva pare putred in Danemarca, pardon Campina! Sper sa se pastreze arhitectura actuala si sa nu vina cu cine stie ce „modernizari” de prost gust si care sa distruga imaginea teatrului!

  2. Aceleași lucrări ar trebui realizate și la Casa Tineretului. Casa va fi a tineretului doar dacă îl aduce pe Dani Mocanu, Tzanca Uraganu și alte forme care se intitulează artiști. Va fi Sold out.Lasa ca la spectacole prin PCR da invitații la aia prin primărie, politie și nici măcar nu vin pe gratis. Și se trezește și ONG lu peste sa declare cinematograful monument istoric. Sau sa reînvie Radef și ciu ciu cinema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare