BREAKING NEWSEveniment

O experiență cu iz industrial-artistic: decernarea premiilor concursului foto „Steaua Română: portretul unei rafinării centenare”

Sâmbătă, 18 noiembrie, începând cu ora 16:00, în incinta Rafinăriei Steaua Română a avut loc decernarea premiilor pentru concursul foto organizat în cadrul proiectului „Steaua Română: portretul unei rafinării centenare”.
În perioada 19-22 octombrie, fotografi amatori și profesioniști ori entuziaști ai istoriei au avut ocazia să pășească pe porțile legendarei rafinării câmpinene și să surprindă prin obiectiv rămășițele a ceea ce a fost timp de 127 de ani Rafinăria Steaua Română, cea mai veche companie petrolieră din România și cea mai longevivă din Europa.
„Suntem nerăbdători să celebrăm viziunea iubitorilor de artă fotografică și să premiem acele capturi care ilustrează autenticitatea și istoria acestui loc cu o semnificație aparte pentru Câmpina” – anunțau organizatorii înaintea evenimentului.

Locația amenajată cu mult bun gust în incinta rafinăriei, împodobită cu baloți din paie, paleți din lemn, tamburi de cablu, roabe, biciclete și alte obiecte vechi, a creat o experiență cu puternic iz industrial-artistic apreciată de toți cei prezenți.
Printre toate aceste obiecte ce aminteau de o epocă apusă au fost expuse o parte din fotografiile încărcate pe plaforma online dedicată proiectului, între care și cele 10 alese câștigătoare.

Foto: Ștefana Pascu-Nica

La concursul foto s-au înscris inițial 306 persoane, dar au venit să facă fotografii 169, din care doar 144 au încărcat câte trei fotografii, maximul admis, pe plaforma pusă la dispoziție de organizatori. Astfel, dintr-un total de 432 de fotografii care au fost jurizate, au fost alese zece lucrări pentru care au fost acordate următoarele premii.

Premiul I (1.500 euro) – Mihaela Tulea

Mihaela Tulea – „Lost in thought and lost in time”

Premiul II (1.000 euro) –  Richard Constantinoff

Richard Constantinoff -„Zgomot tăcut”

Premiul III (500 euro) – Rucsandra Novotny

Rucsandra Novotny -„Apus de presiune”

Premiul special – Ștefan Mareș („Țevile-s curate, șefu!”)
Premiul special pentru „Fotografie de arhitectură” oferit de Fundația Juxta –  Ștefan Florea („Monuments of the Golden Age)
Mențiuni – Marinică Alexandru, Rebeca Ioniță, Nicolae Triculescu, Alexandru Mira, Andrei Lăcătușu.
Concursul de fotografie lansat de ECOGEN POWER S.R.L., societate ce face parte din grupul Neptun-Soceram, este primul proiect de acest tip demarat de proprietarul fostei Rafinării Steaua Română la inițiativa Asociației Câmpina Curată.

3 Comentarii  

  1. S-au mai închis rafinarii,dar asta,fiind prima din Europa si a doua din lume,este altceva.Este apusul unei civilizatii cu miros de petrol,care pentru noi a marcat trecerea de la evul mediu direct la capitalismul modern,purtator si de valori democratice.Sa nu uitam ca,la Campina,liberalii si-au pus amprenta,mai mult ca oriunde,pe destinele de atunci ale orasului.
    Imaginile,impreuna cu expresiile de sub ele,sunt de natură sa emotioneze pe oricine care a trait in această lume.”Cioclii”acesteia ar trebui totusi sa se uite înapoi,fiindcă orasul,mai tarziu,s-ar putea sa „plangă”după Ea!!!

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare