Măsurile adoptate anul trecut de Guvern privind reducerea cheltuielilor de personal și de funcționare, ce vizează economii la bugetul public, au determinat modificări și în organigrama și statul de funcții ale administrației locale din Câmpina. Între acestea se numără și înființarea noului Serviciu Cultură.
În cadrul ultimei ședințe din anul 2023 a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc pe 27 decembrie, aleșii locali au stabilit ca Biblioteca Municipală „C.I. Istrati”, Muzeul „B.P. Hasdeu” și Centrul de Informare Turistică să facă parte din acest nou serviciu, sub conducerea unui singur șef. Ulterior, primarul Moldoveanu a numit-o în această funcție pe Aura Dobre, responsabilul Muzeului „B.P. Hasdeu”, care se va ocupa de acum înainte de coordonarea celor trei instituții.
Potrivit noii organigrame a Primăriei Câmpina, aprobată prin HCL 230/ 27.12.2023, Serviciul Cultură se află în subordinea directă a primarului Alin Moldoveanu.
„Prin dispoziția primarulului municipiului Câmpina am fost numită șef Serviciu Cultură și am în subordine zece angajați, cinci de la Muzeu, trei de la Bibliotecă și doi de la CNIPT. Potrivit atribuțiilor urmează să coordonez activitatea celor trei structuri, aici fiind inclusă și colecția schițelor realizate de Nicolae Grigorescu, aflate la etajul Casei Căsătoriilor” – ne-a declarat Aura Dobre.
Cu toate că reorganizarea instituţiilor publice a fost amânată prin Ordonanță de Guvern până la data de 30 iunie 2024, prin prorogarea unor termene prevăzute în Legea nr. 296/2023, în cadrul aceleiași ședințe a Consiliului Local, primarul a supus aprobării Consiliului Local și un alt proiect ce privește reorganizarea activității Casei de Cultură „Geo Bogza” prin preluarea activității Casei Tineretului. De activitatea celor două instituții acum comasate se va ocupa Gabriela Honciu, numită manager interimar până la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului.
Decizia primarului de a înființa Serviciul Cultură ține mai degrabă de continuarea unei politici administrative prin care edilul șef al Câmpinei și-a propus, încă de la începutul mandatului, să dețină controlul în toate domeniile. Vă reamintim că înaintea deciziei de a-și subordona în mod direct instituțiile de cultură, primarul Alin Moldoveanu a reușit, după un întreg scandal public, să ia în subordinea sa și Piața Centrală, serviciu aflat din anul 2005 și până anul trecut în subordinea Consiliului Local.
Pai nu e normal? Nu e ea omul lu’ Moldoveanu? Daca nu e Paraschiv, e Dobre … nu i-o fi rusine? se mai da si mare om de cultura ca a lucrat pe la Bucuresti … O fi auzit de demisie de onoare? Daca a auzit, mai stie ca nu trebuie sa decada in halul asta … darnu cred ca a auzit …
Cum adica a decazut? In anii 2007-2009 lucra la niste asa zise “ziare” finantate de Anghel si Moldoveanu de unde turna lături in capul oricui indraznea sa spuna ceva despre cei doi. “Decazuta” din morala si bunsimt a fost mereu.
Cred ca o confundati cu o alta Dobre, ceva mai tanara. Mai cercetati.
Nu o confund, o stiu de 40 de ani!
Stați chill,,că a lucrat pe la Biță,fostul profesor de istorie comunistă,făuritoare de ZARVA.Si scria despre stăpânul Anastasescu și amicii..Și Anghel a promovat o pe Dna Sanda Mocuța înaintea lui Moldoveanu..Spiritul lui Hasdeu încă dăinuie.De ce nu a rămas Stanciu urmașul Jenicai? De ce academicianul,prof Onea au fost înlăturați? Rotirea cadrelor politic.Spui poezia frumos primește laude.Asta se întâmplă cu cei care au aracet cu zecile de ani.Si mai ușor cu competenta.Traiasca partidul și culoarea sa.Din roșu,treci la galben sau la verzi….