BREAKING NEWSȘtiri

A fost inaugurat noul muzeu al Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din Câmpina

La sfârșitul săptămânii trecute, în Duminica a șaptea după Paște, la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din cartierul Slobozia a fost inaugurat un nou muzeu parohial care adăposteşte diferite vase din lut descoperite în această zonă, ce datează din perioada târzie a bronzului. Muzeul a fost amenajat în beciul casei parohiale din curtea bisericii.
Potrivit ziarului Lumina, care relatează pe larg evenimentul, Episcopul-vicar Ieronim Sinaitul a oficiat o slujbă de binecuvântare a noului edificiu. „În continuare, ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica mare a parohiei, înconjurat de un sobor de clerici din care au făcut parte părintele Grigore Melnic, protoiereu al Protopopiatului Câmpina, părintele paroh Grigore-Alexandru Meşteroaie, părintele pensionar Petru Moga, precum şi alţi preoţi şi diaconi”, notează publicația.

„Prin inaugurarea acestui muzeu noi nu facem altceva decât să oficializăm un lucru care era deja prezent în viața parohiei noastre, dar avea nevoie de această pecete arhierească pentru a confirma, de fapt, drumul acesta, sperăm noi bun, pe calea mântuirii” – a spus, între altele, părintele Grigore-Alexandru Meşteroaie, preotul Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae”.

La finalul liturghiei, ierarhul a acordat, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, mai multe distincţii celor care au contribuit la înfrumuseţarea lăcaşului şi a celorlalte edificii ale parohiei.
Între cei care au primit distincții s-au numărat părintele paroh Grigore-Alexandru Meşteroaie, care a primit rangul clerical de iconom stavrofor, preotul Petru Moga, care a primit Ordinul „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” pentru clerici, dar și primarul Alin Moldoveanu, care în mod surprinzător a fost distins cu Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” pentru mireni. Acesta a nu a luat parte la eveniment, iar distincția i-a fost înmânată părintelui Grigore Melnic. Diplome omagiale şi medalia comemorativă a anului 2022 au fost acordate arheologului Alin Frânculeasa şi cercetătorului istoric câmpinean Mădălin Focşa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare